LOADING

Type to search

Golden Mile transformation

Uncategorised

Golden Mile transformation

Share

Construction has started on a new £12.3m residential scheme, designed by Assael Architecture, on the site of the former Alfa Laval office on the Great West Road in Brentford, west London – the historic ‘Golden Mile’ of British industry.

Assael Architecture has designed the mixed-use scheme which includes private and affordable residential housing with a mix of one, two and three-bed apartments, three-bed duplex apartments and four-bed houses. A second phase will incorporate hotels, commercial office space, a car showroom and additional residential and community facilities.

Phase one of the scheme has been designed to link and compliment the low level existing housing, adjoining the site, which increases in height to meet the taller element of the future phases. A combination of traditional and modern materials will be used in a contemporary style to revitalise this derelict Brownfield site.

United House will be carrying out the construction works on behalf of developer Carlton Properties. The project will transform the derelict office building site, which has stood empty for over 15 years, into a residential scheme comprising 69 new homes, 61 of which will be affordable properties for the local community.

The project will involve the partial demolition of the existing redundant 11-storey office building and elevated car parking areas which sits adjacent to the elevated section of the M4. The facade of the building is used as a large advertising display for the motorway traffic and this will be retained during the construction process. The build programme is scheduled for completion in Summer 2014.

United House’s work will represent the first phase of construction on the overall development and will involve the construction of a new row of terraced housing to the south of the site and a new five-storey apartment building to the west of the site, as well as foundation, landscaping and planting works.

www.assael.co.uk

Read previous post:
New £10m Edinburgh Neurology Clinic utilises Komfort’s partition and storage solutions

Komfort’s double glazed partitioning and storage walls have been installed at the Anne Rowling Regenerative Neurology Clinic at Little France,...

Close